To bez znaczenia, kto na czym jedzie, tej cyfry nie wziąłem z powietrza, więc wyreguluj sobie poziom estro i zanim wykrzyczysz "bzdury", ochłoń. Zapewne wiesz jak olbrzymi jest TEF białka? 30-40%, na tym bazują odchudzające i jednocześnie mięśniochronne diety niskowęglowodanowe. Dlatego przeżeranie się białkiem powoduje wzrost PPM, a więc i [...]
Ułożyłabym normalną dietę - 2 g białka, 1 g tłuszczy, reszta ww bez żadnych takich stopniowych zamian. To jak jesz jest niezdrowe i nie ma co tego przedłużać.
W jakim celu carbo po treningu? Jeśli nie biegasz maratonów to nie ma potrzeby ich ładowania, w dodatku picie ww między siłówką, a aerobami jest kompletnie bez sensu. Trening siłowy nie jest w stanie uszczuplić zapasy tego polisacharydu. Strasznie chaotycznie to napisałeś. Jeśli zaczynasz to rozbij sobie na każdy posiłek B+T+W (dbając o 20-25g [...]
Wypełnij ankietę bo te obecne 75kg to nie wiadomo przy jakim wzroście jeśli np miałbym 175+ to chyba trochę za mało wyliczyłeś. Białka za dużo, a za mało ww, ale bez ankiety możemy zgadywać.
Ilością posiłków możesz regulować dowolnie w zależności jak pozwala czas. A białko z suplementu Ci raczej nie jest potrzebne na razie bo 93g białka bez problemu dostarczysz z diety:-))
Wartości odżywcze maja takie same, ale surowe bez namaczania są gorzej przyswajalne. Jak każde zboża. 2. Czy jedzenie płatków jako smoothie moze wystarczyć na dłuższą metę ? // Chyba że w.w. sposób też jest ok, wtedy na przemian. Nie rozumiem do końca pytania :D 3. Jeżeli w.w sposoby się nie sprawdzają , czy jest jakaś alternatywa dla owsianki , [...]
Dodawanie bcaa do posiłków jest całkowicie bez sensu - z łatwością przekraczasz tzw. próg leucynowy. Mało tego, bcaa stanowi konkurencję dla innych aminokwasów, a mianowicie zmniejsza anaboliczny potencjał leucyny. W dodatku jest kompletnie zbędne w trakcie budowy masy mięśniowej, poza tym pojawiają się przesłanki ku temu by uważać, że ten [...]
[...] i robilem dodatkowe serie, potem zaczalem chorowac i często przerwy byly i poszedlem na silownie. Z poczatku robilem po prostu to fbw, ale potem sie dowiedzialem ze bez sensu tak duzo cwiczen na jednym treningu i robilem fbw 3-4x/tyg po 8 cwiczen po 4serie po 10 powt. Teraz to co napisalem wyzej. W sumie zawsze odsypialem treningi ale [...]
Albo strasznie krzywo stoisz, albo sylwetka do pilnej konsultacji z fizjo, bo jest krzywo. A takie dysproporcje moga detrminować możliwości treningowe. Białka za dużo - 150 g wystarczy w zupełności. Ten 4 posiłek jest bez sensu, dorzuć ten woc i orzechy do któregoś z pozostałych. 50 g orzechów to sporo, moze się pojawić dyskomfort trawienny.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] z gryfem łamanym modlitewnik - 17,5kg 2. Uginanie ramion z hantlami z rotacją nadgarstka - po 8kg 3. Uginanie ramion z hantlami chwytem młotkowym - po 8kg 4. „21”, znane również jako siódemkowanie sztangą - 1seria ze sztangą 10kg zaliczone, 2seria ze sztangą 15kg zrobione tylko 14powtórzeń. Brzuch zrobiony bez problemów Po treningu 30g białka.
STANOWCZO NIE POLECAM białka od hi tec, rozpuszczalność zerowa, jakbyś pił wodę z piaskiem. Zalezy kture bo miałem dano temu C6 i bez problemów było, z peaka też kilka miałem i też ok.
wklep Mięso z piersi kurczaka bez skóry, bo nie wiem skąd masz w/w dane w tabelach nie widze by pierś miała na 100g ok40g białka No i w sumie jak widzisz nie dostarczasz 2400 a ok 2000 kalorii.
[...] zaczyna mnie zalewać. Jak zróżnicowałem diete w ten sposób, że w DT mam duzo wieksza podac węgli, przy podobnej podazy białka i tłuszczy w DT I DNT to zauwazyłem progres siłowy, waga minimalnie do góry a obwód pasa +/- bez zmian. Jak długo organizm potrafi magazynowac nadwyżkę energi z ww by wykorzsytac ja na treningu zanim zamieni ja w tłuszcz?
Grzyby jadalne są grzybami o różnej przynależności systematycznej. Po odpowiedniej obróbce są one zdatne do spożycia przez człowieka, bez powodowania żadnych konsekwencji zdrowotnych. W zdecydowanej większości rosną one dziko. Jedynie pieczarki i boczniaki należą do grzybów hodowlanych. Grzyby zawierają bardzo mało substancji odżywczych. W kuchni [...]